Werkwijze

 


Werkwijze

1. Intakegesprek Wij beginnen met een grondig intakegesprek met de ruiter. Hierin worden vragen gesteld over het paard, zoals leeftijd, ras, niveau van training, eventuele gezondheidsproblemen, en over de ruiter, zoals ervaring en rijstijl.

2. Beoordeling van het paard Wij observeren en beoordelen het paard in stand en in beweging. Hierbij wordt gelet op de bouw, spierontwikkeling, eventuele asymmetrieën en andere factoren die van invloed kunnen zijn op de keuze van het zadel.

3. Meten en evalueren Metingen worden genomen om de juiste zadelmaat te bepalen, en het huidige zadel (indien aanwezig) wordt geëvalueerd op pasvorm en conditie.

4. Selectie van zadels Op basis van de verzamelde informatie en metingen wordt een selectie van zadels gemaakt die mogelijk geschikt zijn voor het paard en de ruiter.

5. Passen en aanpassen De geselecteerde zadels worden op het paard gepast. Wij beoordelen de pasvorm en verrichten eventuele (noodzakelijke) aanpassingen aan het zadel.

6. Proefrit Na het in stand passen van de zadels wordt de mogelijkheid geboden om de zadels uit te testen. Zo wordt de ruiter in staat gesteld om het comfort en de functionaliteit van de zadels te ervaren.

7. Advies en nazorg Wij geven advies over de keuze van het zadel en eventuele aanpassingen. Ook kan er nazorg worden geboden, zoals periodiek controleren van de pasvorm en het aanpassen van het zadel indien nodig.

Wilt u een afspraak inplannen of wenst u nog aanvullende informatie? Dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonisch / Whatsapp via 06 – 124 96 298!